Mari Ikonen

Vappupuhe 2021

Vappupuhe 2021

11/05/2021
“Nuoriso valmis on taistelemaan”. Niin tälläkin hetkellä, oli kyse ilmastonmuutoksesta tai äärioikeistosta. Mutta pelkkä nuoriso ei riitä, me tarvitaan siihen meidät kaikki, jokaisen työläisen ja jokaisen päättäjän.
Työläisen jos kenen on taisteltava äärioikeistoa vastaan. Kyse on kuitenkin vapaudesta ja ihmisarvosta. Äärioikeisto ei ole uhka vaan meille vähemmistöille, vaan myös sulle. Työläinen ei ikinä tule olemaan voitolla oikeistovallan alla. Älä siis ummista sun silmiä nyt, kun asia ei vielä koske sua. Koska jos kääntää selkänsä tarpeeksi usein, ei sulla kohta ole ketään, joka ottaa sut kiinni kun sut tönäistään asfalttiin.
“Pelvotta aina päin vihollista”. Pelko on vahva tunne, joka lamaannuttaa ja laittaa juoksemaan karkuun. Pelolle voi kuitenkin laittaa vastaan, toimia toisin kuin tunne yllyttää. Olla rohkea ja sanoa ei, en hyväksy tällaista. Puolustaa toista, vaikka tunne käskisi kääriytymään omaan etuoikeusvilttiin ja pysymään sen sisällä. Pelon vastakohta on rohkeus. Moni meistä on jo rohkea olemalla ylpeä juuristaan, omasta todellisesta itsestään ja rakastamalla siten, kuin haluaa. Työläinen, ole sinä rohkeasti meidän puolellamme, sillä mekin taistelemme päivittäin meidän jokaisen olemassaolon puolesta.
“Valtansa horjuu kun astumme me”. Yhdessä me olemme enemmän. Yhdessä meillä on valtaa jopa rahan ja pelon edessä. Työläinen, pidä huolta ihmisoikeuksista, pidä huolta turvallisuudesta ja pidä huolta ympäristöstämme. Käytä ääntäsi rohkeasti, puolusta aina vapautta.
Hyvää vappua toverit!
Hyviä pervomaijua doveriššat!
Buriid valboriid guoibmi!
Pyeri válbur kyeimi!
Šiõǥǥ valpurpeeiʹv taaurõš!
Glada vappen kamrater!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Blogi

Blogi

Blogi

© 2021 Mari Ikonen